MOJE MYŚLI

poniedziałek, 14 marca 2016

Tanie Gotowanie - Paprykarz Węgierski

Tanie Gotowanie 

                                                 Paprykarz Węgierski


Skład :

60 dag. wieprzowiny od Szynki

Sól , Pieprz , mielona Papryka 

1 Duża Cebula 

Około 4 dag. Tłuszczu do smażenia 

2-3 Strągi świeżej Papryki 

                  Mięso umyć , pokroić w spore kostki , posolić , obsypać pieprzem  i papryką 
a następnie mąką .

Włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz , obsmażyć na rumiano , dodać pokrojoną
w krążki cebulę i pokrojoną w krótkie paski paprykę ,  smażyć jeszcze chwilę aż lekko się zrumieni .

Wówczas podlać trochę wody , zmniejszyć ogień i dusić mięso pod przykryciem
do miękkości .

Podać Paprykarz z ziemniakami ,  z makaronem  plackiem ziemniaczanym .

Elegancko ta Potrawa będzie wyglądać z zestawem Surówek  
przyozdobionych Zieleniną 


                                                                                       Czas przyrządzenia ok. 1 godz.
                                                                                       Wartość kaloryczna 1 porcji ok. 250 kcal.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz