Tanie Gotowanie
Paprykarz Węgierski
Skład :
60 dag. wieprzowiny od Szynki
Sól , Pieprz , mielona Papryka
1 Duża Cebula
Około 4 dag. Tłuszczu do smażenia
2-3 Strągi świeżej Papryki
Mięso umyć , pokroić w spore kostki , posolić , obsypać pieprzem i papryką
a następnie mąką .
Włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz , obsmażyć na rumiano , dodać pokrojoną
w krążki cebulę i pokrojoną w krótkie paski paprykę , smażyć jeszcze chwilę aż lekko się zrumieni .
Wówczas podlać trochę wody , zmniejszyć ogień i dusić mięso pod przykryciem
do miękkości .
Podać Paprykarz z ziemniakami , z makaronem plackiem ziemniaczanym .
Elegancko ta Potrawa będzie wyglądać z zestawem Surówek
przyozdobionych Zieleniną
Czas przyrządzenia ok. 1 godz.
Wartość kaloryczna 1 porcji ok. 250 kcal.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz