MOJE MYŚLI

poniedziałek, 14 marca 2016

Tanie Gotowanie - Schab po Węgiersku

Tanie Gotowanie 

                                                     Schab po Węgiersku 


Skład :

50 dag. Schabu 

Sól , Pieprz , 1 łyżeczka mielonej  ostrej Papryki 

1 Marchew   , 1 Papryka świeża czerwona

Kukurydza konserwowa , Czosnek ,

Koncentrat pomidorowy , Olej do smażenia ,
 Jogurt , Zielenina 


   Ze Schabu wyluzować kości , mięso pokroić w kostkę ,posolić  ,
 posypać pieprzem , obtoczyć zmiażdżonym Czosnkiem i Papryką 

Kłaść na mocno rozgrzany na patelni  Olej  , smażyć na ostrym ogniu   6-8 min mieszając
z każdej strony ,  .

Dodać pokrojoną w paski Marchew, Kukurydzę , świeżą Paprykę i 
 Koncentrat pomidorowy . Dusimy na małym ogniu aż do miękkości .

Podajemy zaraz z Frytkami , Plackiem ziemniaczanym  lub Ryżem na sypko .

Pięknie będzie podawane  z zestawem Surówek , Sałatą , Jogurtem i posypaną Zieleniną ..


Smacznego ...!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz