Schab po Węgiersku
Skład :
50 dag. Schabu
Sól , Pieprz , 1 łyżeczka mielonej ostrej Papryki
1 Marchew , 1 Papryka świeża czerwona
Koncentrat pomidorowy , Olej do smażenia ,
Jogurt , Zielenina
Ze Schabu wyluzować kości , mięso pokroić w kostkę ,posolić ,
posypać pieprzem , obtoczyć zmiażdżonym Czosnkiem i Papryką
Kłaść na mocno rozgrzany na patelni Olej , smażyć na ostrym ogniu 6-8 min mieszając
z każdej strony , .
Dodać pokrojoną w paski Marchew, Kukurydzę , świeżą Paprykę i
Koncentrat pomidorowy . Dusimy na małym ogniu aż do miękkości .
Podajemy zaraz z Frytkami , Plackiem ziemniaczanym lub Ryżem na sypko .
Pięknie będzie podawane z zestawem Surówek , Sałatą , Jogurtem i posypaną Zieleniną ..
Smacznego ...!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz